MED, MATIČNI MLEČ, POLEN, PERGA, PROPOLIS, VOSAK

MED (bagremov, livadski, lipov, suncokretov i planinski), med  u saću, medni poklopci...
Postojanje kristala ili sasvim ukristalisan med  je dokaz da se radi o prirodnom pčelinjem proizvodu.
Korišćenje meda u ishrani reguliše krvni pritisak, povećava imunobiološku otpornost organizma, normalizuje funkcije srca,ublažava nervnu i psihičku napetost.

MEŠAVINA MEDA, MATIČNOG MLEČA, POLENA I PROPOLISA – Preporučuje se za imunitet,  pravilan razvoj dece, kod malokrvnosti, u dijeti kao zamena ili dopuna obroku za izbacivanje otrovnih supstanci, vitalnost, regulisanje metabolizma, bolju cirkulaciju, kao i kod postoperativnih terapija... Uzima se 2-3 puta na dan po jedna kašičica pre jela.

MEŠAVINA MEDA I MATIČNOG MLEČA - Korišćenjem mleča u ishrani reguliše se rad žlezda sa unutrašnjim lučenjem, umanjuje rizik od dobijanja kancerogenih oboljenja, ublažavaju se klimakterične tegobe, povećavaju umne sposobnosti i pamćenje, normalizuje se potencija. Matični mleč se najčešće koristi pomešan sa medom. Uzima se jedna kašičica pre jela, 2-3 puta dnevno.

MATIČNI MLEČ je specijalna hrana kojom se hrane matice koje žive do pet godina, za razliku od pčela radilica čiji je životni vek do 45 dana (zimska pčela do 6 meseci).
 
MED SA POLENOM, PROPOLISOM I ABO ULjEM JAPANSKE METVICE – Koristi se kod bronhitisa, problema sa bronhijama, prehlade i za pušače.  Uzima se jedna kašičica pre jela, 2-3 puta  dnevno.

MED SA KAKAOOM I SEMENOM KOPRIVE Koristi se kod nedostatka gvožđa, popravlja krvnu sliku. Uzima se po jedna kašičica pre jela,  2-3 puta dnevno.

MED SA POLENOM I SEMENOM BUNDEVE – Koristi se kod problema sa prostatom. Uzima se po jedna kašičica pre jela , 2-3 puta dnevno.

Vrhunska poslastica je KANDIRANO VOĆE. Pravi se po određenoj recepturi, u više varijanti.

POLEN – Svako zrno polena je koncentrat mnogih hranljivih  lekovitih materija,  sadrži ugljene hidrate, vitamine, mineralne materije, aminokiseline, feromone... Korišćenjem polena u ishrani regulišu se poremećaji  funkcija želuca  i creva, poboljšava rad bubrega, umanjuju tegobe kod oboljenja prostate, pomaže u lečenju zapaljenja mozga, olakšavaju se umni napori. Koristi se pomešan u medu, jogurtu, mleku, čaju...

PERGA – je polen koji pčele pripremaju za svoju upotrebu. Ima tri puta više minerala od polena. Koristi se pri lečenju kolitisa, hronične upale prostate, impotencije i u kompleksnoj terapiji oboljenja srca i krvnih sudova.

PROPOLIS –  je smola kojom pčele poliraju saće i oblažu zidove košnice. Sastoji se od raznih biljnih smola, balzama, voska, polena, eteričnih ulja. Koristi se za lečenje akutnih i hroničnih oboljenja disajnih organa, protiv stafilokoka, za lečenje kožnih bolesti,  odstranjivanje žuljeva, u ginekologiji i akušerstvu,  stomatologiji, posle operacija i u veterinarstvu. Propolis se najčešće koristi rastvoren u alkoholu, ali je moguća njegova primena i u prirodnom stanju.

VOSAK – je proizvod voštanih žlezda pčela radilica. To je mešavina niza organskih jedinjenja. Koristi se u farmaceutskoj industriji,kozmetici,industriji kože.


Med u saću i pčelinji poklopčići se koriste kod problema sa sinusima, želucem, crevima,

Bookmakers bonuses with www gbetting.co.uk site.